Hoexradio

The Dutch Rock Station

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Hoex Live Rock

20:00 22:00

Now on air

Hoex Live Rock

20:00 22:00

Aankomende voorstelling

Hoex Blues

22:00 24:00


Dilana ,Theater de Willem Papendrecht, 1 maart 2024

Geschreven door Op 24/03/2024

Dilana Smith in Theater De Willem, Papendrecht 1 maart 2024

Dilana Smith, geboren en opgegroeid in Johannesburg, is een echte Rock Woman of…Rock Chick zoals wij dat liever zeggen. Bekend om haar krachtige stem en haar opvallende energievolle performances.

Na 5 studio albums, EP, diverse singles, kerst albums en een soundtrack, heeft Dilana met veel bijzondere artiesten samengewerkt waaronder Tommy Lee, Dave Narvarro, Gilby Clark en velen anderen.

Dilana had ons van Hoex Radio uitgenodigd om aanwezig te zijn van een van haar indrukwekkende shows van haar theater tour ‘’Legendary Women of Rock’’.

De avond begon eerst met een bijzonder spontaan, eerlijk en werkelijk geweldig interview in haar kleedkamer, welk interview we hebben mogen vastleggen voor een Podcast.

Gevolgd door daarna dan eindelijk Dilana Live!

Wauw, vanaf de eerste noot tot de laatste boeiend… en dan haar stem, die overtreft werkelijk alles wat je jezelf kunt bedenken.  Zuiver, heerlijk en pure rock zijn zomaar een paar termen die je mag gebruiken.  Soms heel mooi klein en dan weer heel groot, zelfs zonder versterking zo de zaal in tot achterin en dan loepzuiver. Dan verdien je het predicaat groot!

Een Powervrouw met een rugzak die met haar stem songs naar een bijzonder hoog level weet te tillen.  In haar stem hoor je emotie, geluk en alles daaromheen, een stem die je raakt. 

Contact maken met het publiek gaat voor haar op een zeer natuurlijke manier. Spontaan door het publiek lopen, hier en daar wat kale mannen over hun bol aaien en zelfs spontaan op een schoot gaan zitten. Dilana kreeg heel het publiek mee en niemand had het gevoel meer dan we in een theater waren. De sfeer was werkelijk fantastisch. Theater De Willem werd serieus even Rock Temple De Willem.

Dilana is een groot performer, maar klein qua lengte en daarmee voegt zij zich bij een aantal grote namen waarmee zij in één adem mag worden genoemd. Tina Turner, Janis Joplin , Cindy Lauper, Pat Benatar en bijvoorbeeld Blondie zijn er een paar. Tijdens haar Theater tour, laat ze al deze namen voorbij komen met fenomenaal gemak en precisie.

Naast de nummers van haar idolen, speelde ze uiteraard ook haar eigen nummers. Een van de nummers die veel indruk maakte, was absoluut Woman I Am. Een song uit 2013, maar blijft ook in 2024 volledig overeind staan. De song gaat over het pad Dilana heeft afgelegd om te komen waar ze nu staat. Dat dit geen makkelijk pad was mag duidelijk zijn, maar het heeft haar en haar stem gemaakt tot wat het nu is. Je moet erbij zijn om te voelen waar deze song je raakt. 

Einde van haar show eindigde Dilana met songs van haar allergrootste idool, Tina Turner. Als klein meisje al bestudeerde ze alle bewegingen en uitdrukkingen van Tina en dat was dan ook duidelijk te merken op het podium. Want daar stond plotseling Tina Turner op het podium! Oh, wacht…. tot niet. Het is toch echt Dilana! Wat een performance.

 

Na afloop stond Dilana in de hal voor haar fans. En voor ons voor een extra mooie foto shoot!

En over foto’s gesproken. Tijdens de show hebben we werkelijk waanzinnige foto’s mogen maken. Die zijn hieronder te zien. Waanzinnig, temeer omdat Dilana ook erg fotogeniek is!

Dit verslag eindigen wij met het volgende.

The Woman I Am , The woman … , I would never be, The Woman I Am.

Diep onder de indruk van Dilana , een mooi mens, eerlijk met een puur hart !

Friends for Life !

 

Eric en Mike


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *