Hoexradio

The Dutch Rock Station

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Hoex Live Rock

20:00 22:00

Now on air

Hoex Live Rock

20:00 22:00

Aankomende voorstelling

Hoex Blues

22:00 24:00


Delain in Poppodium Boerderij, Zoetermeer 17 november 2023

Geschreven door Op 10/12/2023

Vrijdag 17 november stonden in Poppodium Boerderij maar liefst 2 top female fronted rock bands op het podium werkelijk te schitteren.Xandria gevolgd door Nederlands trots Delain.

Buiten stond een lang rij fans voor het (terechte) uitverkochte concert.

Delain heeft een eigen stijl en is voor veel bands een voorbeeld.Van oorsprong een Nederlandse band, opgericht door Martijn Westerholt en na een aantal wisselingen kwamen Sander Zoer en Ronald erbij. Deze drie Nederlandse rasartiesten lieten op het podium overduidelijk zien dat ze met veel enthousiasme nog steeds veel vreugde beleven aan hun optredens en de contacten met de fans.

Een beetje te vergelijken met Xandria, was de band in de loop der jaren gewisseld van bezetting. Na 2 zangeressen kwam de mooie Diane Leah in 2022 erbij.

Diane Leah is een absolute grote aanwinst voor Delain. Met haar prachtige verschijning en werkelijk prachtige stem, kreeg ze samen met de rest van de band de zaal vanaf het eerste nummer tot het allerlaatst moment helemaal plat. De sfeer zat er gelijk goed in.

Muzikaal zeer sterk. Een perfecte show, waarbij aandacht was gegeven aan de aankleding van het podium, de belichting, het geluid en bovenal aan de trouwe fans. Behalve oude hits, zoals We Are The Others, April Rain en The Gathering die het publiek meesleurden in de geweldige ritme van de muziek tijdens de hele show, werd ook nummers van hun laatste album Dark Waters gepresenteerd met hetzelfde effect op het enthousiaste publiek. Dark Waters is werkelijk een gaaf album.

Na afloop konden de fans de bandleden ontmoeten.Wij hadden het geluk om direct na het optreden Ronald Landa nog te kunnen spreken en dat Ronald bereid was om een Radio ID voor Hoex Radio in te spreken! Hoe cool is dat!

Delain bewijst dat Nederland een belangrijk land is voor goede female (fronted) rock bands. En daar zijn wij trots op.

Delain maakte – net als Patronaat, Haarlem eerder dit jaar – wederom op ons een erg grote indruk. Echt klasse!

Mike

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *