Hoexradio

The Dutch Rock Station

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Hoex Dutch Rock

18:00 20:00

Now on air

Hoex Dutch Rock

18:00 20:00

Aankomende voorstelling

Hoex Live Rock

20:00 22:00


Concert 10CC in De Doelen Rotterdam 8 november 2023

Geschreven door Op 12/11/2023

Woensdag 8 november stond de in 1972 opgerichte band 10CC als een huis op het podium van De Doelen in Rotterdam.

Met Graham Gouldman als enige overblijvende bandlid van het eerste uur, Paul Burgess die sinds 1976 bij de band zit en met de later bijgekomen talentvolle leden Rick Fenn, Keith Hayman en Ian Hornal.

De bandleden gaven een erg goede show en hadden overduidelijk veel plezier in het neerzetten van een perfect muzikaal optreden met daarbij hun bekende geweldige zangpartijen. Stuk voor stuk lieten ze overtuigend hun muzikale talenten zien. En dat in de prachtige zaal van De Doelen met werkelijk een fantastische akoestiek. Daarbij ook een compliment voor de mensen achter de schermen van het geluid en licht.

De tour heet The Ultimate Greatest Hits Tour 2023. Dan verwacht ik uiteraard ook de grote hits zoals Feel The Love en Food For Thought. Maar helaas ontbraken deze grote hits. Nummers die geen grote hits waren werden wel gespeeld, zoals het bijzondere nummer Clockwork Creep. Dat was uiteraard jammer, een kleine teleurstelling zelfs.

Maar dit is dan ook de enige kritiek die ik kan geven. Want hun hits die wel voorbij kwamen waren The Wall Street Shuffle, I’m Not In Love en het nummer The Things We Do For Love, dat overigens de oorzaak was dat 2 mede oprichters Godley en Creme de band gingen verlaten in 1976. En gelukkig werd ook hun allergrootste hit Dreadlock Holiday gespeeld. Het nummer waar iedereen op zat te wachten. En vanaf dit nummer ging het publiek uit hun dak.

De geweldige stemmen van Graham, Rick, Ian en Keith vullen elkaar werkelijk fantastisch aan. Werkelijk prachtig gewoon. Deze combinatie van stemmen zorgt voor kippenvel. Met als verrassend vocaal hoogtepunt een ‘’a capella’’ uitvoering van een van hun oudste hits Donna. Dit maakte erg veel indruk.

10cc gebruikt verschillende muziekstijlen. Waaronder ook rock, zoals in het nummer Rubber Bullets. Uiteraard zijn wij van Hoex Radio daar erg blij mee.

Tenslotte nog een leuk detail. Van de band kregen wij (als enige trouwens) toestemming om bij het podium foto’s te maken. Bij deze willen we de band bedanken. Want de foto’s zijn daardoor werkelijk super geworden.

Is hun concert voor herhaling vatbaar? Ja, absoluut! Een echte aanrader.

Mike


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *