Hoexradio

The Dutch Rock Station

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Hoex Live Rock

20:00 22:00

Now on air

Hoex Live Rock

20:00 22:00

Aankomende voorstelling

Hoex Blues

22:00 24:00


Toto & Babylon A.D. uurwisselplaten week 7.

Geschreven door Op 11/02/2018

Toto – Struck By Lightning

Het in 1976 opgerichte Toto heeft geen nadere introductie nodig. Afgelopen vrijdag verscheen een het gloednieuwe TOTO Greatest Hits album getiteld 40 Trips Around The Sun. Het 17 tracks tellende album bevat naast nieuw geremasterde klassiekers zoals “Africa”, “Rosanna” en “Pamela”, drie niet eerder uitgebrachte opnames: “Spanish Sea”, “Struck By Lightning” en “Alone. De kernleden van Toto, Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro en Joseph Williams zijn eerder dit jaar opnieuw de studio ingegaan om aan deze release te werken. Terwijl de band door hun rijke songbook ging, ontdekte de band verschillende onafgemaakte nummers waar zowel Jeff als Mike Porcaro deel van uit maken. Eén daarvan is Struck by Lightning, de song  begint met David Paich. “Ik had maandenlang de openingsriff in mijn hoofd. Joe en de jongens hebben geholpen om dit uit te werken. Ik ben dol op het zware arrangement en Luke’s solo is geweldig!”, aldus Paich.

 

Babylon A.D. – Saturday Night

De Amerikaanse hardrock formatie Babylon AD bestond in 2017  al 30 jaar en sinds 1987 zijn de vijf originele bandleden nog steeds van de partij. De band werd getekend door de legendarische manager Clive Davis en via Arista Records verschenen twee zeer succesvolle albums. Mid jaren ’90 kwam de klad er echter in. In 2000 verscheen nog wel het derde album “American Blitzkrieg”, maar veel aandacht genereerde dit niet, en enkel via een paar optredens, ep’s en twee live-cd’s hielden ze het Babylon AD-rock-vlammetje warm. In 2016 leefde de band echter weer op door optredens op festivals als Bang Your Head, Monsters Of Rock en Rock ’N Skull. Als vierde studio-album verschijnt nu “Revelation Highway” en deze bevat de oude vertrouwde energieke en klassieke Babylon AD-hardrock sound! Saturday Night is een nieuwe single van dit album en voor Babylon A.D. de tweede keer dat zij een uurwisselplaat voor Hoex Radio leveren !

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *