Hoexradio

The Dutch Rock Station

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Hoex Dutch Rock

18:00 20:00

Now on air

Hoex Dutch Rock

18:00 20:00

Aankomende voorstelling

Hoex Live Rock

20:00 22:00


Robby Valentine – Embrace The Unknown, Powersong week 7 !

Geschreven door Op 11/02/2024

Robby Valentine – Embrace The Unknown

Al in oktober 2023 kwam het nieuwe album van Robby Valentine uit. Lovende recensies en een aantal maanden later bombarderen wij de titelsong tot Powersong. Niet omdat wij laat zijn maar omdat het nu de tijd is Robby extra aandacht te geven.  Komende week is het Valentijnsdag en  is het dus precies 32 jaar geleden dat het debut album van Robby uitkwam.  Over and  Over Again werd een megahit en het album won een Zilvern harp. Daarnaast verscheen afgelopen week de werkelijk meer dan fantastische video van deze Powersong.

Tot op heden verschenen er talloze albums met daarop stuk voor stuk super songs. Toch lijkt het alsof Robby Valentine in Nederland niet de waardering heeft gekregen die hij verdient. Het moet gezegd worden dat hij op eenzame hoogte staat en misschien moet je dan concluderen dat Robby Valentine te groot is voor het kleine Nederland. Doe meer gewoon dan doe je al gek genoeg is typisch Nederlands maar  gaat zeker niet op voor Robby Valentine want iedere show is zoals  het hoort een echte show en zeker niet Nederlands.

Met deze Powerballed “Embrace The Unknown” laat Robby zich van zijn meest kwetsbare kant zien.  Hij weet zijn persoonlijke innerlijke strijd op een briljante wijze over te brengen op het publiek .  Getuige de video die deze song ondersteund ,  voor degene die deze nog niet hebben gezien, hij komt binnen en samen met de muziek ontstaat er een kippenvel moment.  Zelfs meer dan dat want tijdens het moment waar de video voor het eerst aan het publiek werd getoond afgelopen zaterdag in Capslok kon je bij wijze van spreken een speld horen vallen.  Indrukwekkend, emotioneel en respect zijn de woorden die bij ons opkwamen. Zeker gezien de daaropvolgende gebeurtenissen direct na het optreden.

Embrace The Unknown is een masterpiece en behoort nu al tot één van de mooiste ballads die ooit zijn gemaakt.  Deze song is er één die je niet snel gaat vergeten. Ruim zes en halve minuut en dan ook nog 10 keer per dag een week lang dat is de Hoex Radio Powersong.  Een Powersong die wij deze week met heel veel plezier en meer dan gegund weggegeven aan Robby Valentine en iedereen die daar omheen staat om dit alles mogelijk te maken.

Rock on !


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *