Hoexradio

The Dutch Rock Station

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Hoex Morning Rock

08:00 12:00

Now on air

Hoex Morning Rock

08:00 12:00

Aankomende voorstelling

Hoex Lunch Rock

12:00 13:00


DOOL – The Shape of Fluidity , Powersong week 42 !

Geschreven door Op 13/10/2024

DOOL – The Shape of Fluidity   

Alles stroomt, niets blijft ooit hetzelfde. Het leven zelf is in een constante staat van verandering. Persoonlijke verandering, fysieke verandering, psychologische verandering, de steeds veranderende wereld om ons heen. Hoe beïnvloedt dit ons? En hoe blijven we onszelf in een wereld die zo ongelooflijk veeleisend en agressief is met al zijn input? We moeten zo vloeibaar zijn als water om onszelf door deze oceaan van mogelijkheden en onzekerheden te navigeren – en vrede te sluiten met chaos en vergankelijkheid.

DOOL’, afgeleid van het Nederlandse woord voor ‘dwalen’, is oorspronkelijk ontstaan uit de as van ‘The Devil’s Blood’ en ‘Elle Bandita.

Het album The Shape of Fluidity,  Thematisch gaat het album over het concept van identiteit in een wereld die constant in beweging is. Hoe kunnen we trouw blijven aan onszelf als de wereld om ons heen zulke hoge en beperkende verwachtingen heeft? Het is een vraag waar iedereen op de een of andere manier mee te maken krijgt. Op een meer persoonlijk niveau gaan de teksten over het verhaal van leadzangeres Raven van Dorst, die intersekse werd geboren en als baby operatief werd gedwongen om als meisje door het leven te gaan. Totdat ze een paar jaar geleden besloten het heft in eigen handen te nemen door de ruimte die hen was afgenomen terug te eisen, hun naam te veranderen en eindelijk vrede te krijgen met hun hermafrodiete aard. Deze thema’s komen tot uiting in ‘The Shape Of Fluidity’, een album over jezelf vinden, tegen de stroom inzwemmen en de wereld onder ogen zien.

LINE UP:

RAVEN VAN DORST – VOCALS / GUITAR
NICK POLAK – GUITAR
OMAR ISKANDR– GUITAR
JB VAN DER WAL – BASS
VINCENT KREYDER – DRUMS


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *