Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air

Aankomende voorstellingEric Schot shows

Het radio virus werd toegediend midden jaren 70 , toen actief bij lokale FM stations. Vrije frequenties werden benut om zodoende mooie programma’s te maken. De toenmalige frequentie 102.5 MHZ was berucht en beroemd zeker hier in de regio.

Begin van de 80’s  actief bij drive in shows en lokale discotheken , het avontuur duurde voort geïnspireerd door  Curry en van Inkel welke in die tijd bij Decibel en later via Veronica hun roemruchte show mochten maken.

Een andere inspiratiebron welke later een rode draad zou gaan spelen was Alfred Lagarde. Met name het betonuur wat wekelijks werd uitgezonden tussen 1974 en 1982 bij de Vara was in die tijd een persoonlijke parel in radioland. Maar dan de overstap van deze stemkunstenaar naar Veronica in 1982 zorgde voor nog meer luisterplezier en uren aan de radio gekluisterd zitten. Countdown cafe, Radio Romantica en oh wat een nacht allemaal programma’s waar Big L zijn stempel heeft neergelegd. De voorliefde voor rock is uiteindelijk ontstaan door het vele luisteren naar de grootste die wij in Nederland hebben gekend Big Bad Al !

Het radio luisteren is tot op heden een onderdeel van het dagelijks leven en de wens om ooit eens ergens een nieuwe show te mogen maken bij een lokaal station kwam een aantal jaren geleden ineens heel dichtbij. Met de nieuwe technieken is streaming radio een niet weg te denken onderdeel geworden van het huidige radioland. Hoex Radio vroeg om een rock show zonder beperkingen, draaien wat je zelf goed vind!  Klonk bijna te mooi om waar te zijn immers normaal dien je toch binnen de kaders te blijven. Bij Hoex niet en daarom is inmiddels het achtste jaargang van de rock show Nite Flite wekelijks te beluisteren.

De Nite Flite is een ode aan Alfred Lagarde en genoemd naar een programma wat hij in zijn laatste jaren maakte voor Kink FM . Binnen de programmering van Nite Flite voert Rock de boventoon  en komen regelmatig de pareltjes die Alfred heeft ontdekt aanbod. Maar zeker ook nieuwe bands en nieuwe releases van nu komen voorbij. Daarnaast hoor je regelmatig interviews en achtergronden van bands en nieuwe uitgebracht werk . Nite Flite in al zijn eenvoud maar ook met specials zoals de inmiddels roemruchte Nite Flite Rock Ballads.

Nite Flite is exclusief te beluisteren bij Hoex Radio !  Een bewuste keuze !

Als stations eigenaar en programmamaker ben ik trots op het format van Hoex radio, The Dutch Rock Station.

“Rock and Roll is better than Music “